Ulei de măsline – cum trebuie să fie cel de calitate?

Din obişnuinţă sau poate că este mai la îndemână, de cele mai multe ori cumperi ulei de măsline din supermarket. Dar, la fel precum vinul, aşa se întâmplă şi în cazul uleiului de măsline. Ambele sunt produse cu ajutorul unor metode tradiţionale perfecţionate de experţi. Este vorba despre metode prin care calitatea uleiului de măsline nu este alterată şi poţi profita de beneficiile pe care le oferă pentru sănătate.

Având în vedere cât de multe tipuri de ulei de măsline există pe piaţă, poate să fie destul de derutant ce să alegi, aşadar, pentru a putea alege un sortiment de calitate este esenţial să ţii cont de câteva lucruri esenţiale.

Ce înseamnă un ulei de măsline de calitate?

Dacă vrei să cumperi un ulei de măsline bun, pentru uz general, atunci cel mai bine este să optezi pentru unul extravirgin deoarece acest tip are o aciditate scăzută. Cu cât este mai mică aciditatea cu atât este şi calitatea mai bună. Uleiul de măsline extravirgin este un produs care face parte din dietele mediteraneene şi la nivel european există o legislaţie specifică privind modul de producere al acestuia. Uleiul de măsline extravirgin este produs din măsline coapte culese manual, sunt transformate în pastă şi zdrobite lent de prese care extrag uleiul.

Alt articol de blog SEO : Îmbrăcăminte din blană naturală – Iris-boutique

ulei de măsline

Atunci când alegi ulei de măsline este bine să nu te grăbeşti să îl alegi pe primul care este pe raft. Un ulei de măsline de calitate trebuie să fie cât mai puţin procesat iar informaţiile de pe etichetă să indice acest lucru. Citeşte eticheta sau, dacă achiziţionezi online atunci să te informezi din descrierea produsului.

Alege un produs de calitate şi vei vedea diferenţa

Comerciantul trebuie să fie de încredere iar oamenii care au mai achiziţionat în trecut să fie mulţumiţi. Trebuie să reţii că un ulei de măsline bun nu este foarte ieftin şi se comercializează numai în ambalaje din sticlă închisă la culoare pentru ca proprietăţile uleiului să se păstreze. 

Ulei de măsline de calitate care să păstreze intacte benefiicile sale vei putea găsi în magazinul online www.mardeolivos.ro. O dată ce vei încerca uleiul de măsline din acest magazin nu vei mai dori să revii la alte tipuri, cu siguranţă.

Următorul articol SEO : Covoraşe auto premium – de ce ai nevoie de acestea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *