Lentilele degresive: Tot ce trebuie să știi

Lentilele degresive reprezintă o inovație semnificativă în domeniul optic, oferind soluții adaptate pentru nevoile specifice ale persoanelor care au peste 45 de ani. În acest articol, vei găsi explicații detaliate și informații despre domeniul de utilizare.

Lentilele degresive, cunoscute și sub denumirea de lentile progresive specializate, reprezintă o evoluție firească în încercarea constantă a cercetătorilor din domeniul opticii medicale de a oferi soluții cât mai confortabile și personalizate purtătorilor de ochelari.

Aceste lentile sunt concepute în special pentru cei cu vârsta peste 45 de ani, care pot întâmpina următoarele situații:

  • Nu sunt mulțumiți de zona intermediară a lentilelor progresive obișnuite.
  • Nu poartă lentile pentru distanță și doresc o soluție eficientă pentru lucrul la calculator.
  • Au nevoie de o zonă clară pentru citit și una intermediară.

Lentilele progresive clasice oferă o soluție 3-în-1, acoperind distanța, zona intermediară și cititul, totul printr-o lentilă aparent normală. Cu toate acestea, tranziția invizibilă între dioptriile pentru aproape și cele pentru distanță poate duce la apariția unor zone cu distorsiuni, necesitând o perioadă de ajustare.

Produsele specializate, cum ar fi lentilele degresive, au fost create pentru a minimiza inconveniențele purtatului de lentile progresive standard. Diferența între dioptriile superioare și cele inferioare a fost redusă, asigurând zone de vedere mai largi și mișcări ale capului mai puțin restrictive. Aceste lentile sunt dedicate celor care utilizează doar două din cele trei zone oferite de lentilele progresive obișnuite, oferind totodată un confort sporit.

Particularitatea acestor lentile constă în dioptriile pentru citit situate în partea de jos. Pe măsură ce se avansează spre partea superioară, dioptriile scad progresiv până la nivelul necesar pentru o vedere clară la distanța intermediară, precum cea de la calculator.

Atunci când alegi lentilele degresive, este crucial să iei în considerare activitățile pentru care intenționezi să le folosești. O gamă variată de astfel de lentile, precum cele de interior sau cele pentru condus, sunt disponibile pentru a se potrivi nevoilor tale specifice.

Lentilele degresive reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care caută un compromis între confortul vizual și nevoile specifice ale vârstei.

Înțelegeți-vă preferințele și discutați cu specialiștii Avisia pentru a găsi lentilele degresive perfecte care vă vor oferi o vedere clară și fără compromisuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *