Instalare aer condiţionat – sfaturi de amplasare

Locul de instalare aer condiţionat dar şi calitatea montajului sunt condiţiile esenţiale pentru ca acesta să funcţioneze corespunzător. În special locul de instalare este important deoarece alegerea greşită a zonei poate duce la funcţionarea defectuoasă a aerului condiţionat şi să nu mai ofere acelaşi randament pe care l-ai găsit în descrierea produsului ales.

Instalare aer condiţionat – recomandări

Alegerea locului de instalare aer condiţionat este primul şi cel mai important pas pe care trebuie să îl faci. În primul rând, locul de instalare trebuie să nu afecteze sănătatea sănătatea utilizatorilor în spaţiul în care urmează să funcţioneze. O variantă optimă ar fi ca aerul rece să fie îndreptat către o sursă de căldură aşa cum sunt ferestrele. Unitatea interioară trebuie amplasată astfel încât să nu fie afectată circulaţia aerului nici la intrare şi nici la ieşire din aparat.

Nu este recomandat ca locul de instalare aer condiţionat să fie ales pe hol în ideea de a răcori mai multe camere deodată deoarece nu va funcţiona eficient. Volumul holului fiind mic, spaţiul se va răci rapid iar camerele se vor încălzi la loc în scurt timp. În cazul modelelor de aparate de aer condiţionat tip inverter nu este o problemă dacă ciclul se repetă des dar în cazul celor tip split on – off durata de viaţă va fi redusă în mod considerabil. Într-un apartament clasic prioritară este climatizarea living-ului şi apoi dormitoarele dar aceasta nu este întotdeauna o regulă.

Alt articol de blog : Proteine sală – cum îţi dai seama care sunt cele mai bune

instalare aer condiţionat

Asigură cel mai optim confort termic în casa ta cu cele mai bune aparate de aer condiţionat

Atunci când se instalează aparatul de aer condiţionat este recomandat ca fluxul de aer să fie cât mai uniform pentru a se asigura destul de rapid răcirea aerului. Amplasarea optimă mai ţine cont şi de dorinţa utilizatorului. Pentru instalare aer condiţionat este bine să se ţină cont de toate aceste aspecte pentru a putea asigura o funcţionare optimă de fiecare dată când este folosit.

Cele mai bune aparate de aer condiţionat le vei putea găsi pe website-ul www.buildingservice.ro unde modelele provin de la producători de top şi au o calitate excelentă.  

Următorul articol de blog : Seturi de brăţări – cum să nu le porţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *